˙·٠•●BiLGiLeRiN Mekanı Forumlarına Hoşgeldiniz ●•٠·˙
Hoşgeldiniz Üye Olmak için Lütfen Kayıt Ol Butonuna Tıklayarak sizde aramıza Katılın
Hoşgeldiniz Üye Olmak için Lütfen Kayıt Ol Butonuna Tıklayarak sizde aramıza Katılın
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Arkadaşlığın ve Dostluğun Tek Adresi => Doğru Yerdesiniz

AnasayfaAnasayfa  Satış ForumunaSatış Forumuna  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

HZ.ADEM (as) ve tövbe...

YazarMesaj
_*_USL@NM@Z_*_
AYIN Üyesi
AYIN Üyesi
_*_USL@NM@Z_*_

Erkek

HZ.ADEM (as) ve tövbe... Empty
MesajKonu: HZ.ADEM (as) ve tövbe...   HZ.ADEM (as) ve tövbe... EmptyC.tesi Şub. 28, 2009 12:00 pm

HASAN-I BASRİ HZ.(ks) den naklediliyor:

-ADEM (as) tövbe ettiği zaman melekler onu,tövbesinin kabulunden dolayı tebrik ettiler.Cebrail (as) ve Mikail (as) onun yanına inip şöyle dediler:

Ey Adem! Gözün aydın olsun ALLAH (cc) senin tevbeni kabul etti.HZ ADEM (as) Cebrail'e

-Eğer benim tövbemden sonra yine sorgu sual var ise,benim yerim neresi olur,dedi.Bunun üzerine ALLAHU TEALA HZ.vahiy göndererk şöyle buyurdu:

-Ey Adem! Sen,miras olarak zürrüyetine yorgunluk ve çalışmayı bıraktın.Ben de onlara tövbe kapısını açtım.Bu bakımdan onlardan kim beni çağırırsa,sana cevap verdiğim gibi onlara da cevap vereceğim.Benden kim mağfiret isterse onlara mağfiret edeceğim.Çünkü ben yakınım,çağırana cevap veririm.Ey Adem! tövbe edenleri kabirlerinden müjdelenmiş ve sevinçli bir halde haşrederim.Onların duaları kabul edilmiştirHZ.ADEM (as) ve tövbe... Nokta

Ey kardeş,günahlarını hatırladıkca terle ve tövbe et.Sakın tövbe ve istiğfarı hafife alma.Çünkü sen günahını yakınen bilmektesin fakat bağışlanmış olduğunu yakınen bilemezsin.O halde gece-gündüz ALLAH (cc) dan bağışlanmalı dile, bilki günahları ancak ALLAH (cc) bağışlarHZ.ADEM (as) ve tövbe... Nokta

İMAM-I ŞARANİ HZ. (ks)

HZ.ADEM (as) ve tövbe...
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Hazret-i Adem(a.s)'ın tafsiyeleri...!!!